The Holland Football Academy in Manduar

De meeste hulp die we hebben verleend was absoluut nodig. Hetgeen wij in de afgelopen tijd hebben kunnen realiseren heeft de totale community van Manduar enorm geholpen.

Het helpen van de plaatselijke voetbalclub was minder noodzakelijk. We zijn er desondanks best trots op dat het voetbal in Manduar een enorme boost heeft gehad en behoorlijk in een flow zit sinds onze steun.

Het voetbal leeft enorm in heel Gambia en zeker te weten ook in Manduar, het is goed voor de samenhorigheid. Sport verbroedert en is goed voor de sociale contacten. Als mensen niet veel hebben dan is juist wat ontspanning en vermaak belangrijk. In het algemeen is sport ook goed voor lichaam en geest.

Aangezien ik ook een groot voetballiefhebber ben en ook zelf veel aan sport heb kunnen doen vond ik het vanuit die achtergrond ook leuk om de mensen van de voetbal-academy te helpen.

De 4 foto’s hieronder geven weer wat de voetbalclub van Manduar in maart 2014 zo’n beetje voorstelde.

Op de foto boven worden de eerste paren voetbalschoenen die wij hadden gestuurd geshowd. Ze hebben nog allemaal verschillende broekjes en shirts. Nog geen teamtenues en heel weinig ballen.

Wij hebben heel veel voetbalschoenen van particulieren gehad om te sturen. Ook de Sport Outlet Gorkum heeft ons heel erg goed gesteund. Van vv Vuren kregen we een teamtenue voor de jeugd. Ook van ASV Arkel hebben wij veel prachtige complete tenues ontvangen. (zie voor foto’s het bericht van 7 januari 2017)

De tenues op de foto’s hieronder hebben wij gekregen van voetbalclub STEDOCO uit Hoornaar.

Bepaalde rituelen zijn over de hele wereld hetzelfde.

Even voor de duidelijkheid het groene (kunstgras)veld is helaas niet het voetbalveld van Manduar, maar gelukkig worden de teams van de Academy tegenwoordig op veel plaatsen uitgenodigd om te spelen.

Wij herinneren ons nog goed dat Dominic een foto stuurde van het enige meisje dat voetbalde. Nu zijn er diverse dameselftallen!!!!! Best bijzonder voor Gambia en het merendeel van de landen in Africa. Ziet er geweldig uit toch allemaal.

Er zijn op dit moment nog 43 bananendozen en een sporttas onderweg naar Manduar, daarin ook weer sportspullen maar natuurlijk ook veel andere kleding, schoenen en allerhande spullen die daar heel welkom zijn. Hierover een volgende keer en zeker weer foto’s er van.

– wordt vervold –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.