Nieuws uit Gorinchem en Arkel

Wij zijn al weer een aantal weken thuis na onze reis naar Gambia. Fotoboek is gemaakt en we zijn op dit moment volop in spanning omtrent de situatie van een jong Gambiaans koppel dat ons na aan het hart ligt. Adama en Amadou Njie verwachten een kindje en zij loopt op het laatst. Altijd al spannend en zeker in een land als Gambia waar de gezondheidszorg nog steeds op een bedenkelijk niveau staat en de kinder-baby sterfte zorgelijk hoog ligt. Bij dit Gambiaanse buitengewoon lieve en sympathieke stel is tot 2 maal toe een eerdere zwangerschap mis gegaan. Wij hopen zo vurig dat het ditmaal goed komt met moeder en kind. De vader staat stijf van de stress en bezorgdheid en wij voelen enorm met hen mee maar voelen ons ook tevens machteloos. Wij gunnen iedereen het geluk van gezonde kinderen. Dat ze maar een gezond eerste kindje mogen krijgen. Hopelijk wordt het eerdaags geboren want ze hebben de zwangere vrouw bij een eerdere zwangerschap te lang laten lopen. Spannende momenten ook voor ons.

Verder zitten wij natuurlijk niet stil in Gorkum, ons huis en met name ook onze woonkamer lijkt voor de zoveelste keer wel op een pakhuis. Wat zouden wij blij zijn met een ruimte waar wij de spullen kunnen opslaan en inpakken. Onze zoektocht is helaas tot nu toe zonder het gewenste resultaat.

Op foto boven de rommel in de woonkamer maar er staat wat in de gang en de slaapkamers en waar eigenlijk niet!! Dit volhouden op deze manier wordt steeds zwaarder.

Maar wij zijn niet de enigen die zich voor ons project in Manduar/Gambia inspannen. Ook de dames van de handwerkgroep in Arkel zitten beslist niet stil. De Protestantse Gemeente van de Koepelkerk en met name de Diaconie zetten zich voor ons project in en steunen ons financieel. Op 21 en 22 juni houden zij een verkoping t.b.v. ons project.

Wil zal op vrijdag 21 juni ook bij de verkoping in Arkel aanwezig zijn om waar mogelijk de dames te helpen en ondersteunen en mensen die interesse hebben in of vragen hebben over ons project te woord te staan.

Plaats van handelen: Raadhuisplein in Arkel. Bent u in de gelegenheid dan bent u daar van harte welkom. Zie het artikel hierboven voor de volledige tekst uit Het KoepelNieuws jaargang 67 uitgave juni/juli.

– wordt vervolgd –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.